tiistai 2. lokakuuta 2012

Omenaista oleilua



Olen ollut viikon nettipimennossa koneen rikkoutumisen vuoksi ja ompas taas ihana päästä naputtelemaan!
Isäni, hänen vaimonsa ja koiransa sekä ihunainen tätini ajelivat meille viikonloppuna keski-suomesta. Kävimme lauantaina Westerby Gårdissa lähiruokamarkkinoilla josta koriin tarttui kaikenlaisia herkkuja kuten peura-sieni makkaraa ja muita lihatuotteita, käsintehtyjä suklaita, perunoita, maissia jne. Paikan päälle mentiin vesitaksilla joka oli tietenkin lapsista tosi hauskaa.


 Kalle nautiskeli matkasta!
 Ja Aino auringosta!



Viimeiset pari päivää olen pyhittänyt omenoille. Sain taas ison satsin omenoita ja yritän nyt niitä käyttää joka tavalla. Tein aikaisemmin jo ison satsin hilloa joten nyt keksin jotain muuta.
Olen tehnyt muutaman omenapiiraan foliovuokiin pakkaseen ja eilen illalla natusteltiin omena-kaurapaistosta ja vaniljakastiketta. Pakastin omenaa myös kuutioina talven leivonnaisiin ja kuivatin omenalastuja naposteltavaksi. Kuivatut omenalastut on tosi hyviä ja meillä ne tekee kauppansa niin hyvin että osa menee purkeissa jemmaan yläkaappiin. Lisäksi ne on tosi helppoja valmistaa. Parhaimmat tulee hapahkoista omenoista.
Ota vain omenoista kuoret ja kodat pois ja viipaloi rinkuloiksi. Sen jälkeen päälle ripaus kanelia ja sokeria ja koko komeus lämmitetyn takan päälle kuivumaan. Jos ei ole takkaa niin saman voi tehdä laittamalla omenat uuniin n.50 asteeseen yöksi tai tehokkaimmin hoitaa homman hyötykasvikuivurilla. Tekee ne miten vain niin koko talo tuoksuu mielettömän ihanalle ja pitkään. Valmiit rinkulat voi laittaa nipuissa pellavalankaan ja ripustaa esille tai laittaa kauniisiin lasipurkkeihin ja viedä vaikka joulun alla tuliaisiksi.



Pieni lautanen lastuja menossa takan päälle. Näitä kyllä kannattaa tehdä kerralla ainakin pellillinen!


Tänään oli tosi ihana ja aurinkoinen päivä joten tietenkin tää poppoo suuntasi taas metsään. Keiteltiin kahvit ja tekaisin pikaisesti maailman nopeimpia omenapiiraita mukaan. Pakkasesta muutama voitaikinalevy joihin päälle omenakuutioita, sokeria ja kanelia. Uunissa 15min ja valmis!






Illan suunnitelmat onkin sitten seuraavat: takka, sauna ja LUSHia.
Näihin omenaisiin tunnelmiin olisi ehdottomasti sopinut kylpy toffeisen uuniomenan tuoksuisen Fizzbanger-kylpypallon kanssa. Mutta tietenkään meillä ei sitä just nyt ollut, hö!


No, Kalle valitsi illan kylpyyn Geo phyzz-kylpypallon joka sopiikin nyt ihan hyvin, koska lapset on vähän nuhaisia. Pallo nimittäin helpottaa tukkoista oloa. Se on muutenkin tosi monikäyttöinen, ehkä parempi että taas nappaan lushin sivuilta kuvauksen tähän:

"Tämä kylpypallo tuoksuu ihanan sypressiselle. Se on täynnä mineraalipitoista, vulkaanista suolaa ja virkistäviä eteerisiä öljyjä. Laita pallo puoliksi ja valmista hoitava jalkakylpy tai pudota pallo kylpyammeeseen kun kaipaat hoitavaa kylpyä. Alkava flunssa nujertuu ihanan havuiseen tuoksuun - saat samalla höyryhengitystä - ja jos paastoat tai olet muuten puhdistamassa elimistöäsi, tämä kylpypallo sopii kuin nakutettu."

Itselläni on taas saunanaamion aika. Iho kaipaa uudistusta! Glorious Mud -saunanaamiota olenkin jo jossain aikaisemmassa tekstissäni ylistänyt, se vaan on niin ihana, niin LUSH!



Illanjatkoja vaan kaikille!! :)

-Ata