tiistai 9. lokakuuta 2012

Hullunmyllyä!

Huusholli on kuin pommin jäljiltä, vaikka oon koko päivän haahuillut kotosalla. Flunssa taitaa painaa vielä sen verran että veto on aikas pois eikä nyt oikein mikään innosta.
Uusia sisustusprojekteja oon mietiskellyt ja ottanut askeleen lähemmäksi uutta ruokapöytää. Se tuleekin olemaan mukava projekti, siitä myöhemmin lisää.

Mikä siinä onkin että nää sateiset syyspäivät saa mut tarttumaan hanakammin soppakauhaan?
Ei sillä, etteikö mulle ruoka maistus joka säällä, mutta nyt on ehkä enemmän aikaa miettiä ja käyttää aikaa siihen mitä syö.
Keräilin tänään säästelemiäni reseptejä yhteen ja liimailin vihkoon. Löysin joukosta monta hyvää, jo unohdettua reseptiä, jes! Nyt on seuraavan parin viikon ruokalistat suunniteltu. (ihan kun nyt yleensä niitä kauheesti suunnittelisin..)
Naapurin lapset oli meillä kylässä ja päätettiin ruveta porukalla leipomaan. Liikkeelle lähdettiin "katsotaan mitä kaapista löytyy" -periaatteella ja lopputulema oli Mustikka-Vadelma-Mansikka-Punaviinimarja-muffinit :D
Kun on kuusi lasta auttamassa ja neuvoja jakamassa niin ei voi tulla kun hyvää!

Muffinit valmistettiin kutakuinkin seuraavalla ohjeella:
4 munaa, 3dl sokeria, 100g voita, 2dl maitoa, 5dl vehnäjauhoja, 2tl leivinjauhetta, 4tl vaniljasokeria ja mitä tahansa marjoja sattuu löytymään. (Marjojen sijaan myös suklaapalat, pähkinät tms toimii hyvin.)
Vatkattiin munat ja sokeri vaahdoksi, voi sulatettiin ja jäähdytettiin, muna-sokerivaahtoon lisättiin vuorotellen maito ja keskenään sekoitetut kuiva-aineet ja lopuksi sula voi. Sen jälkeen joukkoon käänneltiin marjat ja lapattiin takina vuokiin. Uunissa 200c/15min. Tästä annoksesta tuli n.30 muffinia.
Vink! Kananmunat kannattaa upottaa minuutiksi lämpöiseen veteen ennen vatkausta, näin ne vaahtoutuu paremmin.
 Uuniin menossa..

 Taikina marmoroituu kauniisti marjojen mehusta

 Mansikkasydän <3

 Ulos uunista. Ei niin kauniita, mutta hyviä ja pehmoisia :)

Aikuisten iltapalaksi tein nopeita ruisleipiä. Viipaloin ruikkareiden päälle avocadoa, vuohenjuustoa ja pinnalle ripottelin puolukoita. Pirun toimiva setti. Avocadon kermainen pehmeys, vuohenjuuston suolaisuus ja puolukoiden hapokas makeus sopii yhteen tosi hyvin. Kaikkea sitä oppii kun kokeilee!



Huomenna alkaa Stockmannin hullut päivät. Punniskelen tässä tuleeko lähdettyä. Katalogista ei juuri helmiä löytynyt. Paitsi yks telkkari. Saas nähdä.. Viimeiseltä Stockan reissulta mukaan hyppäsi nämä juhlavuoden kokis-pullot. Aika söpö pariskunta, pitäis niille vaan keksiä joku kiva paikka keittiössä.

Nyt hyviä öitä kaikille! :)

-Ata