sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Syksyllä kerran

Jokohan nämä sieni-bloggaukset sais riittää? No tämän kerran jos vielä höyryän...
Viikonloppuna tuli arvatenkin taas myyryttyä metsässä. Olinkin jo kerinnyt ajatella, että mättäillä lojuvat viimeiset mustikat ovat jo ihan vetisiä ja mauttomia, mutta väärässäpä olin! Tosi hyviä ja mehukkaita ovat vielä-ja julmetun suuria. Pakkaseen en niitä tosin enää noukkinut, mutta roppakaupalla niitä naposteltiin.
Puolukatkin ovat jo kypsyneet, mutta niitäkään en kerännyt. Odotan nimittäin ensi viikonloppua ja keski-suomen papan kyläilyä. Lupasi nimittäin tuoda puolukoita tuliaisiksi ja papan keräämät on vaan niin paljon parempia :)
Marjat jäi siis poimimatta ja yllättäen keskityin taas sieniin. Ja tulihan niitä taas. Mutta tuli muutakin, nimittäin tuoksuja, värejä ja ääniä joita saa aistia vain näin syksyisin. Ei voi olla mitään niin terapeuttista kun kävellä syksyisessä metsässä ja vain haistella ja maistella ja välillä pysähtyä ihmettelemään kaikkia värejä ja öttiäisiä ja mönkiäisiä. Ei tätä varmaan kaikki ymmärrä ja se on toki ymmärrettävää. Olen saanut innostukseni luonnossa vöyhöttämiseen jo äidin maidosta. Ja samaa olen (onneksi onnistuneesti) saanut siirrettyä omille lapsilleni. Lapset kulkevat mukana metsässä ja Kalle onkin jo varsinainen tattivainu!




                                                   Aino ja Isi

                                                   Aino ja "muttikka"


Lauantaina kävimme myös paikallisilla silakka-markkinoilla. Sieltä mukaan lähti uusi lampaantalja ensi talveksi lasten pulkkamatkoja lämmittämään. Perinteiset markkinakahvit piti tietty käydä myös hörppäämässä.

Tänään piipahdin vantaalla rakkaan ystäväni äidin Pienessä Kyläkampaamossa. Aivan ihana paikka joka huokuu lämpöä ja mennyttä aikaa. Kerron tarkemmin lisää tästä ihanasta paikasta myöhemmin.

Ja vielä on kyllä muutama sana sanottava yhdestä ihanasta tuotteesta joka on minulla ahkerassa käytössä, etenkin metsäreissuilla. Nimittäin LUSHin Each Peach-kosteuttava hierontapala. Käytän tätä palaa etenkin säärien kosteutukseen. Sitä on todella näppärä levittää iholle kiinteän olomuotonsa vuoksi eikä se tahmaa yhtään. Hierotaan vain iholle ja lämmetessään se luovuttaa juuri oikean määrän kosteutusta. Each Peach tuoksuu myös tosi hyvälle, ihan sellaiselle sokeriselle sitruunalle,
sitruunamarengille.
Miksikö laitan tätä metsäreissulle? Koska sen sitruunan tuoksu pitää itikat ja ötökät loitolla. Huomasin tämän kesällä ihan sattumalta ollessamme veneilemässä ja siitä lähtien en ole itikkakarkotteita käyttänyt. Kumma juttu, minua tämä tuoksu kyllä vetää puoleensa.
Luulenpa että tämä tuote tulee olemaan kovassa käytössä myös ensi talvena pakkasten palelluttamilla poskilla.



Reipasta viikon aloitusta kaikille!
-Ata