sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Jouluja naapureiden kesken

Nyt on tämän vuoden pienet joulut juhlittu :)
Naapuruston kanssa juhlittiin saapuvaa joulua eilen niin, että alkuillasta järjestettiin lapsille lähimetsässä heijastinetsintää, jonka jälkeen laskettiin urakalla pulkkamäkeä, grillattiin makkaraa, syötiin pipareita ja tietty hörpittiin kuumaa glögiä.
Oli ihan älyttömän mukavaa kun saatiin naapurusto taas viettämään yhdessä aikaa!

Tuo heijastinetsintä on kyllä tosi kiva ohjelmanumero, jonka yksi naapuruston rouvista on aiemminkin täällä lapsille toteuttanut.
Elikkäs metsän puihin kiinnitellään heijastimia hakaneuloilla roikkumaan ja pimeän tullen lapset sitten taskulamppujen kanssa niitä sieltä etsivät.
Etsinnät voi tehdä yksin, pareittain tai joukkueina. Etsinnästä voi tehdä kilpailun, eli eniten heijastimia tuonut voittaa, tai sitten voi ohjeistaa niin, että jokainen etsii tietyn määrän heijastimia ja palauttaa ne aikuisille.
Eilen heijastinetsintään osallistui alueelta parikymmentä lasta, jotka jaettiin pareihin ja jokainen pari etsi neljä heijastinta ja palautti ne aikuisille. Tällainen "ei kilpailu"-versio sopii hyvin peliin, johon osallistuu eri ikäisiä lapsia.



Sitten kun lapset oli kaiken vöyhöttämisen jälkeen saatu nukkumaan niin kokoonnuttiin meille aikuisten illanviettoon. Salaatti, juustot ja foccaccia tekivät kauppansa viinin ohella ja jälkkäriksi naposteltiin vähän suklaata.
Lautapeliä, höpöttelyä, jatkuvaa naurun kätkätystä sekä ruokaa ja juomaa; Tuloksena todella onnistunut ilta!
Täytyy taasen todeta sama kun rapujuhlien jälkimainingeissa:
Meillä vaan on maaaailman paras naapurusto! <3

Eikä aamuinen keittiökään ollut katastrofi, olisi voinut kuvitella että talollinen aikuisia saisi suuremmankin sotkun aikaiseksi :D




Pöytä piti kuitenkin nopeasti laittaa uuteen uskoon kun Kallen kavereita tuli juhlimaan sairastelun yms siirryttämiä kaverisynttäreitä. Ajan puutteen ja lähestyvän joulun vuoksi juhlijoiden alkuperäistä kokoonpanoa piti vähän supistaa, mutta sankarin sanoin "hyvät pileet" saatiin kuitenkin aikaiseksi.
Kakun (kääretortun) koristeena tänä vuonna toimi sokerimassasta tehdyt haamut, joiden idean nappasin Kinuskikissan blogista! Osa haamuista taitaa muuttaa myös piparkakkutaloon.




Tänä iltana taitaa uni tulla aika pian, YRITYS katsoa illan elokuva on silti kova..
Huomisen epistola kiteytyykin sitten seuraavaan kuvaan:


Eli tontun touhuja tiedossa! Nyt sohvalle, moro!

-Ata