perjantai 21. joulukuuta 2012

Joulu kuvina

Joulu ei ole joulu ilman koristeita. Niinkuin jo eilen kerroin, killuu meidän kuusessa koristeita lapsuuden kodistamme ja joka joulu hommaan jonkun uuden koristeen muistuttamaan kuluneesta vuodesta. Jokaisella uudella koristeella on näin tarina.


 Tänä vuonna tein muutaman uuden koristeen itse, joista tänne jo aiemmin kirjottelinkin. Sen lisäksi saimme ystäviltämme neljä kuuseen ripustettavaa mini-muumimukia. Saimme samanlaiset (edellisvuoden mallit) myös viime vuonna. Lisäksi löysin prismasta ruututähdillä koristeltuja, aivan vanhojen pallojemme värisiä lasipalloja.



Erityisen rakkaita ovat punaiset lasipallot, joihin on maalattu kuva joulupukista ja lapsesta. Näitä palloja on neljä. Äiti osti pallot jokaiselle meistä sisaruksista kun olimme lapsia. Myös perinteisesti kuusen latvaan ripustetut, vaaleanpunaiset ja hopeiset lasipallot ovat tärkeitä, ne on vanhempieni ensimmäisiä omia kuusenkoristeita ja käsittääkseni peräisin isotädiltäni (?).



Muista joulukoristeista vaalin huolella öljylamppuja, jotka viime jouluna sain mummolta. Samat lamput paloivat kotimme nurkkapöydässä 20vuotta takaperin :) Ne ovat niin ohutta lasia, että mummoni sanoo niitä pierunkuoriksi. Enää niihin ei muuten saa värillisiä lamppuöljyjä kuten aikanaan, ne on kuulemma liian vaarallisia tai ainakin haitallisia poltettavaksi..pöh.


Tänään käytiin pikkusiskon 17v synttäreillä äidin luona ja samalla haisteltiin niiden aitoa kuusta, tuoksui joululle!





Nyt kotosalla, taaaas glögi -tällä kertaa vodkalla höystetty- kädessä. Nuhalle kyytiä!
Oma joulukoti kullan kallis:











Muuten, kolme yötä jouluun on...





Tsihhah :D
-Ata