tiistai 13. marraskuuta 2012

Lasten-nuttu-juttuja

Jokavuotinen talvivaate-ralli on vihdoin saatu päätökseen ja lapset on valmiita talveen.
Ensimmäisen lapsen kanssa tuli vuosien varrella kokeiltua useampia talvihaalari-merkkejä, kunnes se oikea löytyi. Toisen kanssa ei tarvitse sitten enää arpoa kun voi joka vuosi päätyä siihen samaan, parhaaksi havaittuun merkkiin, Ticket To Heaveniin.
Suurin ongelma nykyään onkin sitten kuosin valinta, vaihtoehtoja kun on ihan liikaa!
Tänä vuonna päädyin Ainolle ostamaan Sucettesta T2H:n ruskean haalarin valkoisilla tähdillä. Mietin pitkään punaisen, unikkokukallisen ja tämän ruskean välillä. Ruskea on kuitenkin ehkä helpompi myydä eteenpäin kun väri sopii niin tytöille kuin pojillekkin.
Laadukkaan haalarin hyviä puolia onkin, että se kestää käytössä tosi hyvin ja siitä saa vielä eteenpäin myydessä hyvän hinnan.
Ja mikä tärkeintä, ei tarvitse koko talvikaudella miettiä, onko lapsella riittävästi päällä, paleltuuko niska, vetääkö kaula-aukosta, hajoaako jalkalenksut, pitääkö vettä jne jne. Huonoja haalareita rispautuu kevyesti kolme siinä missä hyvä haalari porskuttaa vielä käyttökuntoisena. Tästä syystä minulla ei ainakaan ole varaa ostaa p***aa haalaria.



                                                    Hattu: Tinttu

Hanskoista ehdoton valintani pienille, 0-3-vuotiaan käsille on aidot lampaannahka rukkaset. Ne on pehmeät ja lämpöiset ja mukautuvat pieniin käsiin niin, että niillä on helppo tarttua lapparin varteen. Niitä löytyy myös  pitkävartisina, ettei ranteet pääse pilkottamaan.
Isommalla lapsella sitten tulee tarpeeseen teknisiltä ominaisuuksiltaan vaativammat hanskat kun leikit alkaa olla sen mukaisia.


Suomen vaihtelevat talvisäät tekevät kenkien valinnasta pirun vaikeaa. Yhtenä päivänä niiden tulisi kestää vetistä loskaa ja toisena -20c pakkanen. Siksi olen päätynyt ostamaan parit kengät per talvi, voi sitten sään mukaan valita.
Koville pakkasille kunnon huopikkaat olis ihan parhaat ja ihanan näköisetkin, mutta ne on aika arvokkaat ostaa nopeasti kasvaville jaloille. :/


Kengät valmiina talveen!
-vas.aina yhtä hyvät ja lämpimät kuomat!
-kesk.Pionin nahkakengät karvavuorella, laadukkaat talvikengät jotka on suunniteltu pieneen jalkaan, moneen menoon!
-oik.Sucettesta alkusyksyllä ostetut RapTex nilkkurit lammasvuorella. Näillä tallattiin läpi syksyn kurakelien ja nyt ne jatkavat talven yli matkustus ja "ostoskeskus"-kenkinä.
(noita keskellä olevia pionin kenkiä saa myös resorisella varrella, mutta en uskaltanut niitä ostaa, jos ne vaikka kulahtaa ja lörähtää, ei kestäis hermot sellasta)




Talvivaatteiden kunniamaininnan saa viime vuonna Sucettesta Kallelle ostamani Fredriksonin nahkalakki! En parempaa talvihattua ole nähnyt! Tällä hatulla alkoi nyt toinen talvikausi Kallen päässä ja mahtuu mukautuessaan vielä ensikin talven ja sen jälkeen lämmittää vielä monta vuotta jonkun toisen pikkupojan päätä. Harvinainen ikuisuusvaate :)





Jos siis joku on vielä lasten talvi-tai mitä tahansa vaatteita vailla, niin suunnatkaa osoitteeseen www.sucette.fi! Sieltä löytyy kaikki tarvittava! :)





Nyt ulkoilemaan!
-Ata

P.s.kiitos ihanista viesteistä, on lämmittänyt saada niin paljon ihanaa postia.
Tähdennän vielä asiaa, josta on tullut paljon kyselyitä. Elikkäs arvontaan osallistuvien viestejä en julkaise täällä, koska niissä on s-postiosoitteet mukana. Viestejä voi siis lähettää pelkäämättä, että osoite tulee julki. Jos viestin haluaa julkaistavan, voi siitä erikseen mainita.  :)