lauantai 10. marraskuuta 2012

Kuiva yläpää

Siinä missä kylmä, kuiva ja viimainen ilma tekee ihosta kuivan, niin tekee se saman myös hiuksille.
Kylmänä kautena sisätiloja lämmitetään ahkerasti, jolloin myös sisäilman kosteus pienenee ja omalta osaltaan vaikuttaa myös hiusten kuntoon. Siksi onkin erityisen tärkeää pitää huolta hiuksista talvella, yhtälailla kun niitä kesällä suojataan auringon haittavaikutuksilta.
Kampaamoista löytyy täsmätuotteet joka tarpeeseen ja kampaaja osaa kyllä neuvoa kullekkin parhaiten sopivat tuotteet. Tarpeen tullen hiuksia voi hoidella myös kotikonstein.



Hunaja on yksi tehokas kosteuttaja, jota voi laittaa hiuksiin naamion lailla, esim hetkeksi saunaan.
Tällöin pitää kuitenkin huolehtia, että hiukset ovat tarpeeksi kosteat ja ettei saunassa viivy liian kauaa, jottei naamio pääse kuivumaan. Hunajaa voi sekoittaa myös hoitoaineen sekaan ja käyttää seosta naamiona tai normaalin hoitoaineen tavoin. Huuhtele huolella!


 Kookosöljy on erinomainen kuivien latvojen kosteuttaja. Isommista tavarataloista ja luontaistuote kaupoista saatava raakapuristettu kookosöljy on tosi hyvää ja riittoisaa. Öljyssä ei ole mitään muuta kuin sitä itseänsä, ei säilöntä,-eikä väriaineita, ei mitään lisättyä.
Yksi purkki on tosi riittoisa ja säilyy jääkaapissa pitkään. Sieltä sitä voi puhtaalla lusikalla kaapia vuoroin ruoanlaittoon, vuoroin iholle ja hiuksiin.
En itse käytä mitään muita kosteustuotteita kasvoille kun kookosöljyä.
Silloin tällöin tarpeen tullen levitän sitä päästä varpaisiin, myös lapsille. Sitä voi myös näppärästi laittaa vähän lasten kylpyveteen.
Hiusten kuiviin latvoihin kookosöljyä kannattaa käyttää niin, että levittää sitä sormenpäillä pyyhekuiviin tai kuviviin latvoihin ja kampailee latvoja kunnes öljy on imeytynyt.Latvoista tulee silkkisen pehmeät!
Kannattaa kokeilla, ihan huipputuote! Ja halpa kans!



Kiiltoa haalistuneille hiuksille saa myös kotikonstein, mm.sitruunalla.
Ph-arvoltaan hapan sitruuna sulkee shampoopesun jälkeen auenneita hiussuomuja ja antaa tehokkaasti kiiltoa. Sitruunaa kannattaa puristaa hoitoaineen sekaan, sellaisenaan se nimittäin on liian hapanta ja voi haalistaa värjättyjä hiuksia.
Paljon puhutaan ns.sitruunavaalennuksesta, jossa tarkoituksena on sitruunamehun ja lämmön (yleisimmin auringon) yhteisvaikutuksella saada hiukset vaalenemaan. Asiasta sen enempää tietämättä, voisin kuvitella että kyllä raaka sitruuna varmasti värjättyä hiusta haalistaa, mutta värinpoistoon tai oman, luonnollisen värin vaalennukseen se ei tehoa.
Toisekseen voisin kuvitella, että sitruunanmehu ja auringonpaiste voi olla aika tuhoinen yhdistelmä hiuksille. Mutta en ole kokeillut. Enkä kyllä kokeile.
Joka tapauksessa laimennettuna, hoitoaineeseen sekoitettuna sitruuna antaa hiuksiin tosi kauniin kiillon ja pehmeyden.
Kerran kuussa siis sitruunaa päähän! :)
(kuvassa lemppari hoitoaineeni Lushin American Cream, joka sai taas kaverikseen vähän sitruunaa)


Nyt isänpäivä-leipomusten kimppuun! Hauskaa lauantain jatkoa kaikille!
-Ata